Familieopstellingen

“Onze wortels zijn de basis van ons bestaan”

– Bert Hellinger

 

Bert Hellinger de grondlegger van familie opstellingen zei ooit: “Wanneer het gezin in zijn natuurlijke orde is gebracht, kan het individu het achter zich laten terwijl hij nog steeds de kracht voelt van zijn familie die hem ondersteunt

Hoe is dat voor jou?

Het beste uit jezelf halen met de bagage uit je systeem van herkomst is voor veel mensen een uitdaging. Ik ben die uitdaging aangegaan en wat heeft dit mij veel opgeleverd. Dit gun ik iedereen.

Komt dat wat je had gehoopt of verwacht niet uit en loopt je steeds opnieuw tegen dezelfde problemen aan in je werk, je gezondheid, je relatie of je gezin. Je wilt wel anders, maar je weet niet goed hoe het anders kan?

Kom de kracht van opstellingen ervaren in een veilige setting. Tijdens een familieopstellingen workshop help ik je om door middel van systemisch werk inzichtelijk te maken waar de blokkades zitten. Blokkades die soms generaties terug gaan, en die jou ervan weerhouden om de beste versie van jezelf te zijn.

Tijdens een opstelling stellen we het familie- of organisatiesysteem van de vraagsteller op. Veel blokkades die we in ons leven ervaren, vinden hun oorsprong in generaties of situaties die vóór ons hebben plaatsgevonden. Samen met jou gaan we op zoek naar de oorsprong van jouw probleem, wens of verlangen en zetten we vanuit jouw eigen kracht stappen richting de oplossing. 

Je kunt bij Mi Corazon coaching en training:

 • Liefdevol door de innerlijke pijn heen en aannemen wie jij in essentie bent.
 • Je bevrijden van jouw emotionele blokkades en familie verstrikkingen.
 • Je lichaam weer laten stromen.
 • Thuiskomen bij jezelf en van daaruit je relaties verbeteren.
 • Professioneel begeleid worden met verschillende vormen van opstellingen.

 Systemisch werk kan je helpen als je:

 • Meer inzicht in je stress- of burn-out klachten wilt krijgen;
 • Terugkerende conflicten hebt met je partner, vriend(in) of collega;
 • Meer flow en ontspanning in je leven wilt ervaren;
 • De oorsprong van je onzekerheid, angst, boosheid, depressie of paniek wilt achterhalen;
 • Fysieke klachten vanuit een systemische invalshoek wilt onderzoeken;
 • In je eigen kracht wilt staan, op jouw plek, persoonlijk leiderschap
 • Voluit wilt leven;
 • Vast loopt in je werk of studie;
 • Meer in contact wilt staan met je gevoel.

 

Wat is systemisch werk?

Bij systemisch werk gaan we ervan uit dat de oorsprong van een blokkade, patroon, wens of verlangen is ontstaan vanuit het systeem waarin we zijn opgegroeid, leven of werken. Een systeem kan bijvoorbeeld een familie, organisatie, team, vriendengroep of de maatschappij zijn.

Vanuit dit brede perspectief krijg je een goed beeld van jouw plek in het systeem, worden onderlinge verhoudingen helder en krijg je inzicht in je eigen patronen en de dynamieken die er binnen dit systeem spelen.

Waarom systemisch werk?

Systemisch werk geeft je inzicht in diepgewortelde (onbewuste) gevoelens, blokkades, wensen en verlangens. Als je op je eigen plek in het systeem staat, sta je in je kracht en stroomt de energie op natuurlijke wijze jouw kant op.

Opstellingen

Ik maak gebruik van familie- en/of organisatieopstellingen. Tijdens een opstelling werken we met representanten die verschillende dynamieken en rollen in jouw systeem vertegenwoordigen. Hierdoor ontvouwen zich verrassende en bruikbare inzichten en worden patronen ontrafeld. De verstrikkingen kunnen hiermee worden verholpen.

Hoe werkt een familieopstelling?

De grondlegger van systemisch werk en opstellingen is de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger (1925–2019). Hij ontwikkelde een therapeutische techniek om onbewuste patronen en blokkades in familiesystemen aan het licht te brengen. Veel blokkades die we in ons huidige leven ervaren, vinden hun oorsprong in generaties of situaties die vóór ons hebben plaatsgevonden. Tijdens een opstelling gaan we samen de onbewuste blokkades ontrafelen.

Familie opstellingen in groepsverband

In groepsverband brengt één van de deelnemers zijn of haar vraagstuk in. De overige deelnemers wordt gevraagd als ‘representant’ deel te nemen in de opstelling. De representanten vertellen in de opstelling vaak verrassend veel relevante informatie over het vraagstuk van de inbrenger. Met behulp van mijn begeleiding komt de opstelling in beweging. Daarbij vervullen de representanten een belangrijke rol om de hindernissen en dynamieken in het familiesysteem, inzichtelijk te maken en op te lossen. Ook de rol die een representant in de opstelling vervult, zegt vaak iets over zijn of haar persoonlijke situatie, patronen of blokkades. Daardoor biedt de opstelling niet alleen diepgaande inzichten voor degene die een vraag inbrengt, maar ook voor de representanten die deelnemen.

Workshops

 

Workshop ‘Ik heb je lief’

Ik, jij, wij in (zelf)liefde​

Of je nu in een relatie zit of nog single bent, deze workshop geeft inzicht om een nieuwe beweging mogelijk te maken.

Een verdiepende dag om te spelen, inspireren en onderzoeken rondom het thema liefde. Het wetende veld, de bron, liefde. Het systemisch werk is onlosmakelijk verbonden met liefde.
Bijna niets is zo mooi maar ook zo gecompliceerd als ‘de liefde’. Liefdes relaties, lust, intimiteit, maar ook de relatie met jezelf. Wat betekent lust en liefde eigenlijk? Hoe kan liefde stromen, als je samen bent of single. Wat is eigenlijk de invloed en impact van jouw familiesysteem jouw relaties? Heb je eventuele vorige relaties zodanig afgesloten, dat er ruimte is voor een nieuwe relatie?

Op een speelse manier gaan we in op het vaak over het hoofd geziene of verkeerd begrepen effect dat jouw familie van oorsprong heeft op:
– de manier waarop je liefde geeft en ontvangt
– in relaties handelt en omgaat met zelfliefde.

Of je nu in een relatie zit of nog single bent, deze workshop geeft inzicht om een nieuwe beweging mogelijk te maken. We gebruiken opstellingen om te onderzoeken en inspireren op dit thema zodat helder kan worden wat helpend is op jouw pad naar jouw mooiste leven. In een opstelling wordt met een liefdevolle blik naar de waarheid gekeken inclusief alle verstrikkingen.

Liefde is niet altijd ‘lief’. Liefde kan confronterend zijn. Soms is het aangeven van een grens liefde. Soms is het liefde om iemand aan zichzelf over te laten. Liefde heeft vele gezichten. De bewegingen van liefde zijn eindeloos. Liefde is echter nooit onverschillig, cynisch of veroordelend en liefde wil geen macht uitoefenen over iemand anders. Liefde laat vrij!

Kosten: 95 euro ​

Datum: in het najaar van 2021 diversen mogelijkheden, neem contact met mij op zodat je zeker bent van een plek ​

Tijd: 10.30 – 16.30  ​uur

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 16

Workshop ‘Dochter van mijn moeder’

De eerste relatie in je leven is die met je moeder!

In deze workshop gaan we aan de slag met de relatie met je moeder en de lijn van vrouwen in jouw familie.

De relatie met je moeder is de allereerste in je leven en die ‘blauwdruk’ heeft veel invloed op de relatie met jezelf en op hoe je later relaties aangaat. Onbewust komt het terug in je werk, je relaties en je contact met andere vrouwen.

Hoe is jouw relatie met je moeder? Ontvang je warmte en steun van haar? Of loopt het stroef tussen jullie? Wat je bent tegengekomen in de verbinding met je moeder, is essentieel voor hoe je de wereld tegemoet treedt. Essentieel om jouw eigen vrouwelijkheid volledig te omarmen in al haar facetten.

Met systemische opstellingen en oefeningen gaan we onderzoeken hoe je je vrijer én meer verbonden kunt voelen. We gaan kijken naar liefde, loyaliteit, kracht, patronen vanuit je vrouwenlijn.

Een tweedaagse waarin je kunt onderzoeken wat jou versterkt vanuit de relatie met je moeder en waarin je meer zicht krijgt op verstrikkingen in je relatie met haar, om hierin helderheid en heling te vinden voor jouw innerlijke kind.

Daarnaast is er ruimte om een eigen vraag of verlangen in te brengen en een opstelling te doen waarin de anderen representeren. Als je jouw vraag in een opstelling inbrengt dan onderzoeken we samen wat onbewust een rol speelt in jouw relatie met je moeder. Welke vorm van opstelling zullen we in het moment aan de hand van de vraag bepalen.

Werkwijze

Alle deelnemers doen mee met de oefeningen. We gaan systemische opstellingen en oefeningen doen waarmee ieder voor zichzelf informatie, nieuwe inzichten en inspiratie op kan doen.

Deze workshop helpt je om de verbinding in liefde te herstellen.

Praktische informatie en kosten: 

Datum: 29 en 20 januari 2022

Tijd: 10. 30 – 16.30 uur (2 dagen)

Locatie: Delfgauw of Den Haag en omgeving

Kosten: 225 euro inclusief btw, inclusief lekkere koffie en thee en een heleboel persoonlijke aandacht. ​

Je inschrijving is geldig na betaling. Mocht de workshop niet doorgaan (waar wij niet vanuit gaan), dan stort ik jouw geld natuurlijk direct terug. Ik ontmoet je graag!

Deelnemers: ​minimaal 8, maximaal 16 deelnemers​

Workshop ‘Op je eigen plek’

Als ik daar ga staan, komt alles goed……

We hebben allemaal een eigen en unieke plek in ons familiesysteem. Je ouders hebben het leven aan jou doorgegeven en hierdoor ben je verbonden aan hun families.

De verkenning van jouw plek geeft helderheid en vrijheid. Uit liefde en onschuld ben je op die plek in het familiesysteem terecht gekomen die het meest dienend is aan het systeem. We noemen dit magisch omdat het kind op de plek in het systeem het “magisch-kinderlijke” idee heeft: “als ik het zo doe komt alles goed”. Dat is de magie van het innig liefhebbende kind.

Jouw reactie op dat wat je aantrof in jouw familiesysteem ontwikkelt zich vaak in gedrag waar je heel goed in ben geworden en je comfortabel bij voelt. Zicht krijgen op wat ten diepste voor jou zelf dienend is, is een mooie reis.

Sta jij op je eigen plek in het systeem van herkomst?

Op jouw eigen plek  wordt je gevoed met onzichtbare kracht vanuit het familiesysteem. Zo kun je je ontwikkelen tot de unieke persoon die je bent en wilt zijn. Het geluk lijkt op je af te stralen. Deze plek is dus allen maar van jou en van niemand anders.

Ervaar jij deze kracht niet? Dan kan het zijn dan kan het zijn dat je vanuit liefde en onschuld van je eigen plek af bent gegaan.

Veel mensen leiden niet het leven dat ze willen. Hoe zit dat bij jou? Kijk eens goed naar de obstakels in je leven, de moeilijkheden. De plekken waarvan je wilt dat het anders zou zijn. ​

Nu komt het erop aan. ​

Je hebt maar twee opties in je leven:​

​Óf je accepteert de omstandigheden zoals ze zijn, óf je neemt de verantwoordelijkheid om ze te veranderen. ​

De keus is aan jou.

Je bent op je huidige plek gekomen vanuit liefde en onschuld, omdat het systeem dit van je heeft gevraagd. ​

Jij hebt hier onbewust je gedrag op aangepast. Gedrag wat jij goed kent en waar jij je goed bij voelt. ​

Prima als dit functioneel is in je huidige leven, in je huidige relatie. Maar wat als dit niet meer het geval is? ​​

Op je eigen plek staan in jouw familiesysteem geeft helderheid en ruimte. ​

Deze workshop is echt iets voor jou als je:

Verlangt naar meer flow, energie, zelfvertrouwen en liefde en minder stress en gedoe in je leven.

Heb jij het gevoel dat er meer uit je leven te halen is? Ben jij op zoek naar meer balans? Wil jij er achter komen welke hardnekkige patronen te herleiden zijn naar jouw familiesysteem en hoe je daarvan afkomt?
Wil jij je dromen en verlangens nu eens belangrijk maken en jezelf een keer op nummer 1 zetten?

Het effect van een opstelling

Het doel van de opstellingen tijdens deze workshop is om jouw huidige plek in het familiesysteem te leren kennen en vervolgens je eigen plek in jouw familiesysteem te ervaren.

Het vraagt dat je lef hebt om op onderzoek te gaan. Je kunt gemis en emotie ervaren. Je gaat jouw authentieke vrije plek (h)erkennen. Dat kan ongemakkelijk voelen in het begin, je kunt je zelfs schuldig gaan voelen als je niet meer aan de verwachtingen van het familiesysteem denkt te voldoen. ​

​De trekkracht van hoe het was, de loyaliteit aan je eigen systeem van herkomst, is als een magneet. Het werkt door in alle belangrijke relaties in je leven. Ook in je werk, en zéker als je onder druk komt te staan. ​

Door de inzichten krijg je de mogelijkheid om te kiezen waar jij gelukkig van wordt.​ Je leven wordt vrijer en dichter bij jezelf. Een leven waar je blij van wordt en wat dienend is aan datgene wat je zelf wilt.

Worden wie jij wilt zijn!​ Thuiskomen bij jezelf.

Praktische informatie en kosten: 

Kosten: 150 euro incl. btw,  dit is inclusief koffie en thee en een heleboel persoonlijke aandacht. ​Je inschrijving is geldig na betaling. Mocht de workshop niet doorgaan (waar ik niet vanuit ga), dan stort ik direct jouw geld terug.

Datum: in het najaar van 2021 diversen mogelijkheden, neem contact met mij op zodat je zeker bent van een plek ​

Tijd: 10.30 – 16.30 uur

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 16 deelnemers​

​Iedereen die wil kan een eigen onderzoeksopstelling doen. Deelnemers zijn representant hierin voor elkaar. Als representant is geen voorbereiding nodig, alleen een open houding. ​

Workshop ‘Ontmoeting met je Essentie’

Jij bent uniek!

In deze dag-workshop ‘Ontmoeting met je Essentie’ stellen we jouw essentie op. De essentie van wie je in wezen bent, vrij van de angsten en verwarringen. Als alle ballast en alle verstrikkingen weg vallen, wat wordt er dan van jou zichtbaar? Wie ben jij diep van binnen?

Durf jij de sprong te wagen? Durf jij contact te maken met jouw essentie, de bedoeling, jouw hogere plan?

Ook krijgt je zicht in wat jij uit jouw systeem van herkomst aan essentiële kwaliteiten hebt meegekregen.

In deze unieke workshop krijg je:

– Helder in hoeverre je in contact bent met jouw essentie
– Wat er eventueel in de weg staat om in goed contact te
   zijn met jouw essentie
– Wat jij nodig hebt om jouw essentie meer te kunnen
   leven.

Tijdens deze workshop komt iedere deelnemer aan bod als vraagsteller en meerdere malen als representant. Ervaring met opstellen is niet nodig.

Een liefdevolle, intense dag, die je dichter bij jouw kern brengt.

Praktische informatie en kosten Ontmoeting met je Essentie

Kosten: 150 euro

Datum: in het najaar van 2021 diversen mogelijkheden, neem contact met mij op zodat je zeker bent van een plek

Tijd: 10.30 – 17.00 uur

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

 

 

Lees verder...

Komt nog

Workshop ‘Oog in oog met je verlangen’

Door je te ontdoen van al je moeten ont-moet je jezelf

Tijdens deze workshop onderzoeken we wat je verlangen is.  Een spiegel die je precies laat zien vanuit welk deel je verlangens komen. Een spiegel die je helpt te herkennen wanneer je verlangens eenduidig vanuit je open hart komen. Een spiegel die antwoord geeft op de vraag waardoor je je verlangen nog niet hebt verwezenlijkt.

Gedurende de deze workshop wordt duidelijk welke onderstroom vat op je heeft. Als bijvoorbeeld een nieuwe baan of partner uitblijven weet je niet hoe je in beweging kunt komen. Je hebt geen idee wat je wilt, je weet alleen maar dat je het niet naar je zin hebt. Dan wordt het misschien tijd om je eigen verlangen op te helderen en je af te vragen: wat verlang ik eigenlijk zelf? Wat is mijn ongebruikte potentie? Waar word ik blij en levendig van?  

Kosten: 95 euro

Datum: in het najaar van 2021 diversen mogelijkheden, neem contact met mij op zodat je zeker bent van een plek

Tijd: 10.30 – 16.30 uur

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

 

 

Lees verder...

Komt nog

Workshop ‘Roep van de ziel’

Luisteren, naar het gefluister
SpelenDansen
Herinneren wie je bent.

Durf  jij de sprong te wagen? Deze dag onderzoek je jouw zielsbestemming. Het opstellen van ‘dat wat de bedoeling is’ kan heel verhelderend, soms ook confronterend, zijn.

In een groep van maximaal 8 deelnemers wordt een veilige bedding geboden om dit onderzoek met jezelf aan te gaan. Dit kan betekenen dat je je afvraagt, wat wil mijn ziel nu, wat is wezenlijk voor me?

Wat je uit/met liefde doet is altijd goed voor het grotere geheel. We werken vooral met opstellingen.

Kosten: € 150,-

Datum: in het najaar van 2021 diversen mogelijkheden, neem contact met mij op zodat je zeker bent van een plek

Datum: in het najaar van 2021 diversen mogelijkheden, neem contact met mij op zodat je zeker bent van een plek

Deelnemers: Maximaal 8

 

Avondworkshop familieopstellingen

In een veilige setting gaan wij jouw vraag of thema onderzoeken in de vorm van een opstelling. In de workshop wordt er uitleg gegeven over de werkwijze en worden er familieopstellingen gedaan.​

Een familieopstelling is een effectieve methode die snel en zonder veel woorden laat zien wat de onbewuste oorzaak is achter je vraag, gedrag of thema. Je krijgt op een diepere laag helderheid.​ Het helpt je om te voelen en te ervaren waar het in de kern om draait.

Je kunt een vraag hebben over (spanningen in) je familie maar ook over bijvoorbeeld een patroon dat je wilt doorbreken of een thema waar je steeds weer tegenaan loopt. ​

In het gezin waar je opgroeit ontstaan je patronen. Je ontwikkelt er jouw talenten en je blinde vlekken. Het zijn vaak deze mechanismen waar je op latere leeftijd last van kunt krijgen.​

Vaak spelen er onbewuste patronen bij jezelf of in een systeem. Dit maak je zichtbaar in een familieopstelling. Hierdoor ontstaat er ruimte voor verandering. Je gaat herkennen als je in deze patronen terugvalt; thuis, op het werk, in contact met anderen. ​

​Verstrikkingen in je familie hebben (onbewust) een grote invloed op jou. Met een opstelling krijg je inzicht in de dynamieken die spelen in jouw familiesysteem.​

Loop jij steeds weer tegen dezelfde dingen aan? Zit je ‘vast in patronen en wil je daar graag je eigen weg in gaan vinden? Een familie opstelling kan je hierbij veel inzicht geven.

Soms kan één opstelling je al enorm helpen, soms zijn er meerdere opstellingen nodig. Dit is afhankelijk van wat er speelt in jouw familiesysteem. Je ontrafelt het systeem waardoor je door de bomen het bos weer ziet. ​

Wat brengt deze workshop jou?

Als vraagsteller:​

krijg je snel en effectief antwoord op je vragen​

werk je aan een oplossing voor je probleem

krijg je verlichting omdat je geen lasten van iemand anders draagt​

leer je beter, makkelijker en soepeler omgaan met je situatie en kan je werken aan een oplossing voor je probleem​

bevrijd je je van jouw emotionele blokkades en familieverstrikkingen

krijg je inzicht in je situatie​

Als representant:​

werkt de opstelling ook voor jou helend op een diepere laag​

zitten er altijd wel aspecten in de situatie van de aanvrager, die je bij jezelf herkent​

merk je dat iedere opstelling anders is en zo ben je iedere keer weer een ervaring rijker​

draag je bij aan het oplossen van het probleem van een ander ​

Werkwijze

Als representant kun je gevraagd worden om in een opstelling de plek van bijvoorbeeld een familielid (van de vraagsteller) in te nemen. Je hoeft geen speciale gave te hebben om te representeren, wel een open houding.  ​

We hebben per workshop ruimte voor het doen van zo’n twee tot vier opstellingen. Op de avond zelf is het mogelijk aan te geven dat je een opstelling wil doen, zijn er meer gegadigden dan gaan de namen in de spreekwoordelijke hoge hoed.​

Praktische informatie en kosten: 85 euro .

Dit is inclusief lekkere koffie en thee en een heleboel persoonlijke aandacht. ​

De avondworkshop is van 20.00 tot 22.30​

Wil je een keer ervaren wat een familieopstelling is of heb je een thema dat je graag zou willen onderzoeken? Meld je dan aan voor deze workshop met familieopstellingen.​

Je inschrijving is geldig na betaling. Mocht de workshop niet doorgaan, dan stort ik jouw geld natuurlijk direct terug. Ik ontmoet je graag!

Deelnemers: ​

minimaal 6, maximaal 16 deelnemers​

Eerstvolgende workshop:

12 november 2021 in Voorburg
17 november 2021 in Delfgauw

 

 

 

Lees verder...

Komt nog

Organisatieopstellingen en teambegeleiding op maat

Organisatieopstellingen en teambegeleiding op maat

Verander van perspectief en je kunt een andere werkelijkheid of waarheid ervaren.

Laat jouw collega’s eens de transformerende kracht ervaren van opstellingen. Of verdiep samen een thema of vraag. Gun jouw team zo’n krachtige, verbindende ervaring!

De kracht van opstellingen voor teams of organisaties is groot. Ook in teams en organisaties spelen soms zaken onder de oppervlakte die van invloed kunnen zijn op succes, resultaten, communicatie of samenwerking.

In een organisatie of teamopstelling maken we met elkaar zichtbaar wat (nog) niet gezien is, zodat een verandering of een volgende stap mogelijk wordt.

Een organisatieopstelling kan bijvoorbeeld ingezet worden als:

een team niet goed functioneert;

er terugkerende conflicten met collega’s zijn;

de koers of visie van het bedrijf onduidelijk is en meer helderheid of commitment nodig heeft;

het verzuimpercentage erg hoog is en je wilt onderzoeken wat je hieraan kunt doen;

er een terugkerend patroon is rondom een specifieke functie, bijv. dat elke financieel directeur iedere keer na de periode van een jaar weer vertrekt;

er sprake is van stagnerende omzet;

reorganisatievraagstukken

zichtbaar maken en verbeteren van klant-productrelaties

Opstellingen kunnen ook behulpzaam zijn als ontwerp instrument of bij het onderzoeken van scenario’s. Dan worden verschillende mogelijkheden of alternatieve ontwikkelingen van de organisatie getest. Hoe reageren klanten op logo A en hoe reageren ze op logo B?

 

 

  Of op managementniveau:

  • Leiderschapsvraagstukken, hoe wordt de organisatie meer besluitvaardig?
  • Het beter functioneren van teams of afdelingen
  • (Sluimerende) conflicten
  • Gedragspatronen die de organisatie belasten
  • Het (opnieuw) richten van de organisatie op haalbare doelen en strategieën

  Intake en verdieping

  Ik stem graag met je af wat de mogelijkheden zijn en kom dan met een voorstel voor een inspirerende dag of dagdeel.

  Middels een intake bepalen we welke soort opstelling het meest geschikt is voor het vraagstuk.

  We stellen met behulp van representanten of in 1-op-1 sessies het vraagstuk op. Samen gaan we onderzoeken wat er speelt onder de oppervlakte.

  Mijn zakelijke begeleiding is gericht op: wat is er nodig voor jullie om tot verbinding, verbetering en verandering te komen.

  Neem jouw team mee in een ervaring die nieuwe inzichten en inspiratie geeft. Als je blijft doen wat je altijd doet, zijn de resultaten hetzelfde. Stap met elkaar uit de comfortzone en bekijk in een veilige omgeving welke nieuwe mogelijkheden er zijn.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik kom graag langs om de opties te bespreken zodat ik voor jullie het geschikte traject kan creëren.

  Investering:

  De investering per deelnemer per dag is op offerte basis.

   

   

  Een individuele opstelling

  Eén opstelling kan vaak al een verandering in gang zetten.

  In een 1-op-1 sessie gaan we samen met jouw vraag aan de slag en onderzoeken we wat er op een diepere laag speelt. Je krijgt inzicht in wat er onbewust aan de hand is en richting om er mee verder te gaan en nieuwe stappen te zetten.

  Individuele sessies kunnen ook online plaatsvinden. We hebben inmiddels ervaren dat we ook online diepere lagen kunnen raken en zicht krijgen op dat wat nodig is. Voorbij het verhaal ligt een diepere waarheid die gevoeld en ervaren kan worden zodat er meer ruimte komt.

  In ons gesprek licht je toe wat je wilt onderzoeken en vraag ik je naar bijzonderheden in je familie. Vervolgens werken we met grondankers, poppetjes, stoelen of symbolen en visualisaties.
  Je neemt zelf je eigen plek in.

  De opstelling maakt inzichtelijk wat er speelt. Je krijgt zicht op wat onzichtbaar is, wat de onderliggende dynamieken en patronen zijn. Dit geeft je inzicht, verbinding en heling. Je krijgt handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

   

   

   Er zijn verschillende individuele opstellingen mogelijk, bijvoorbeeld:

   • kijken naar je gezin van herkomst (bijvoorbeeld een benauwende relatie met je moeder, een afstandelijke relatie met je vader, een verstoorde relatie met je broer/zus
   • je huidige gezin (dynamiek tussen jou en je partner, het gedrag van je kind, wat speelt er onbewust tussen jou en je kind?)
   • een lastige keuze of beslissing waar je voor staat. Bijvoorbeeld een nieuwe baan of opdracht, verhuizen of verbouwen, een ander school voor je kind.
   • thema’s op het gebied van persoonlijke groei: grenzen stellen, perfectionisme, klein maken, je aanpassen of burn-out
   • een eigenschap of patroon dat je al heel lang kent en waarvan je wilt begrijpen waar het vandaan komt, zodat je het echt los kunt gaan laten.

   Met een opstelling krijg je zicht op je onbewuste drijfveren zodat je een keuze kunt maken op basis van verstand en gevoel.

   Investering

   Duur: Een individuele opstelling duurt 1 à 1,5 uur.

   Kosten: 125 euro. Betaalt je werkgever of kun je de BTW verrekenen? Dan gelden aangepaste tarieven (op aanvraag).

    

    

   Introductiecursus familieopstellingen

   In de introductiecursus maak je kennis met familie opstellingen

   Aan de hand van familieopstellingen gaan we aan de slag met vragen als:
   wie ben je echt?
   wat draag je onbewust met je mee?
   waar pas je je aan?

   Ook onderzoeken we de relaties met je ouders en andere familie. Om daarmee meer in verbinding met jezelf te komen.

   Wil je meer vrijheid ervaren om je eigen leven te leiden? Een volgende stap zetten in je persoonlijke ontwikkeling? En ben je geïnteresseerd in familieopstellingen? Dan is deze introductiecursus iets voor jou.

   Je maakt kennis met de methodiek systemisch werk. Je maakt opstellingen mee, je bent representant in opstellingen en je kunt jouw eigen ‘systeem van herkomst’ laten opstellen. Ook leer je de basale principes van systemisch werk: de 3 systemische wetten.

   In deze twee daagse kijken we naar verschillende thema’s zoals je plek in het gezin, de relatie met je vader, moeder en met je broers en zussen. Ook is er ruimte om te kijken naar thema’s die in de groep leven zoals de dynamiek met je partner of met je kinderen.

   Deze dagen bieden je verdieping en zelfinzicht en zijn geschikt voor mensen met én zonder ervaring met familieopstellingen.

   Een familieopstelling is een bijzondere en effectieve methode om antwoord te krijgen op een concrete vraag of op een thema dat je bezig houdt.

   Het kan een vraag zijn over (spanningen in) je familie, maar het kan ook gaan over een patroon dat je wilt doorbreken of een thema waar je steeds weer tegenaan loopt.

   Verstrikkingen in je familie zijn (onbewust) van grote invloed op jou. Met een opstelling krijg je inzicht in de dynamieken die spelen in jouw familie. Dit gebeurt zonder oordeel, het één is niet beter dan het ander.

    

    

    Wat levert deze introductiecursus je op:

    • nieuwe inzichten over jezelf en je familie door dat je door een systemische bril naar je eigen verleden en heden gaat kijken
    • je leert jezelf beter kennen
    • een verdieping in je persoonlijke ontwikkeling
    • een persoonlijk proces naar meer bewustwording
    • meer vrijheid om je eigen pad te volgen
    • patronen beter begrijpen en herkennen hoe deze jou beïnvloeden
    • inzicht in je eigen plek
    • gelegenheid om voor jou belangrijke thema’s aan de orde te stellen

    Voor wie?

    Deze cursus is geschikt voor mensen met én zonder ervaring met opstellingen.

    Wat is het?

    • 2 bijzondere dagen
    • Een veilige setting in een vaste groep van maximaal 16 personen
    • Er is ruimte om eigen thema’s in te brengen zoals bijvoorbeeld de dynamiek in je relatie of in je gezin/ met je kinderen.

    Investering en praktische informatie:

    Kosten:

    Particulieren betalen 295 euro.

    Betaalt je werkgever? Dan is het bedrag 295 euro exclusief btw. 

    Praktische informatie

    Tijd: 10.00 – 17:00 uur.

    De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers, de locatie wordt een week voor aanvang van de cursus aan je bekend gemaakt. (omgeving Den Haag/ Voorburg/ Delfgauw)

    Minimaal aantal deelnemers 6, maximum 16

     

    Kennis maken?

    Plan dan een belafspraak in en ik bel je terug als het jou schikt of laat een bericht achter via het contactformulier

    Belafspraak

    Contactformulier

    VOLG MI CORAZON OP SOCIAL MEDIA!